» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Garda-tó


Értékeld Te is:

A 773 m magasságban fekvő templom Olaszország egyik legmagasabban található búcsújáró temploma. A Madonna della Corona zarándoktemplom fecskefészekként tapad egy zord sziklafalhoz.


A szentély Spiazziban található, Észak-Olaszország egyik legfestőibb helyén. A körülötte lévő hegyek sziklájába kapaszkodva, 774 méteres tengerszint feletti magasságban emelkedik, és az Adige folyó völgyére néz.

A szentély a Sentiero della Speranza (Remény ösvény) néven ismert festői ösvényen keresztül érhető el. Az út hossza 2,5 km, és kb. 2 óra alatt tehető meg.

Viszonylagos megközelíthetetlenségének köszönhetően a templomot soha nem pusztították el teljesen vagy gyalázták meg, és sikerült megmaradnia a 20. századig, kissé omladozva, de épségben. Az 1970-es években egy olasz építész lebontotta az elöregedett épület nagy részét, és újjáépítette, ügyelve arra, hogy a lehető legtöbb fontos művészeti díszítést megőrizze.

Ma már korszerűsítették a kápolnához vezető, egykor alattomos hegyi utat, a Scala Santa-t, a Pilátus palotájába vezető lépcső másolatát, amelyen Jézus felment, mielőtt keresztre feszítésre ítélték.

Olaszország legmagasabb zarándokhelyének meglátogatása kötelező - legalábbis a Garda-tónál nyaralók számára.

Spiazzi a Garda-tó keleti részén, a Monte Baldo déli lábánál található. 

A Madonna della Corona szentély egész évben nyitva tart.Tartomány:Veneto
Cím:Spiazzi di Ferrara di Monte Baldo
GPS: 45° 38′ 51.60084″, 10° 51′ 9.15336″
Honlap: http://www.madonnadellacorona.it/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward