» Olaszország

» Olaszország »

Itália: a szuperlatívuszok karácsonya


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Itália: a szuperlatívuszok karácsonya


Tudta, hogy Olaszország számos karácsonyi hagyománya méltó a Guinness Rekordok Könyvébe való bejegyzésre? A világ legnagyobb karácsonyfájától Gubbióban, az impozáns manarolai betlehemtől és a Trasimeno-tó fényeitől a horgolás új csúcspontjaiig - hat rekordot döntő látványosság, amelyet nem szabad kihagyni:

Guinness Rekord: A karácsonyi kiságy Manarolában

Manarola, Liguria egyik legszebb faluja, a Cinque Terre szívében, minden évben világrekordot állít fel betlehemével: a több mint 17 000 fénnyel és 300 újrahasznosított anyagból készült figurával egy egész dombon elterülő betlehem - amely 2007 óta szerepel a Guinness Rekordok Könyvében - varázslatos ámulatot kelt a látogatókban. Juhok, pásztorok, házak, istállók, patakok és üstököscsillagok élénkítik Jézus születésének történetét, és teszik egyedülálló látványossággá.

A világ legnagyobb életnagyságú jászoljelenete

A rekordot döntögető jászol a dél-tiroli Val Gardenában található S. Cristina településen található. A 18 szobrászból álló csoport által faragott, életnagyságú installáció minden évben új figurákkal bővül a karácsonyi hagyományok alapján. A 12 méter magas istállóban Jézus, Mária, József, a szamár, a bölcsek és a bárányok találhatók, és mindezt teljes egészében kézzel faragták.

Val Gardenában nagy hagyománya van a fafaragásnak, amelynek legjobb példája a Santa Cristina karácsonyi kiságy, amely a kreativitás és a művészet legjobb példája.

A világ legnagyobb karácsonyfája Gubbioban

Gubbióban áll a legkiválóbb karácsonyfa, amely a fény és a színek látványos játékát nyújtja, és amelyet látni kell. Négy hónapos előkészületekre van szükség, mire a 750 méter magas, több mint 950 fénnyel feldíszített karácsonyfa a Monte Ingino hegyről felragyog Gubbio felett. A fát hagyományosan december 7-én nagy ünnepséggel avatják fel. 

Fények a Trasimeno-tónál: a világ legnagyobb karácsonyfája a vízen

A Luci sul Trasimeno (Fények a Trasimeno-tónál) december elején kezdődik, és minden évben számos látogatót vonz az umbriai Castiglione del Lago városába, akik nem hagyják ki a világ legnagyobb vízen álló karácsonyfájának lenyűgöző látványát.

A rendezvényt 40 napon át tartó szabadtéri szórakoztató programok és látványosságok, a Mikulás háza, egy jégpálya, hagyományos karácsonyi piacok, egy nagy óriáskerék és egy monumentális jászol kísérik.

A lebegő jászol Cesenaticoban

Az Adriai-tenger partján fekvő Cesenatico városában a születési jelenetet a vízen úszó gyönyörű csónakok fedélzetén állítják fel. A tíz évvel ezelőtt indított egyedülálló kezdeményezés betekintést nyújt a helyi kikötő életébe, a karácsonyi szereplők, mint a halászok, a piadina szakácsok, a zenészek és a bábosok, akik a Szent Család, a pásztorok és az angyalok mellett a karácsonyt a romániai hagyományokon keresztül mesélik el.

Izgalmas és eredeti látványosság, amely sötétedés után még lenyűgözőbb, amikor a kézzel faragott, életnagyságú és kivilágított figurák tükröződnek a vízben.

Horgolóművészet Ostuniban: az ezer színű fa

Ostuni, Puglia fehér városa egy új rekordot is felállított: Olaszország legmagasabb horgolt karácsonyfája. A több mint 11 méter magas és több mint 4000 színes gyapjúfoltot tartalmazó, helyi kézművesek által készített horgolt karácsonyfa Ostuniban megérett a Guinness-rekordra.GPS: 42° 38′ 18.33396″, 12° 40′ 27.4692″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward