» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Calcata egy hegycsúcson fekvő, varázslatos város Róma közelében.


A Rómától 47 kilométerre található Calcata városa varázslatos, de veszélyes hely is.

A gazdag történelmi múlttal rendelkező város sokáig elhagyottan állt. Az 1930-as években hagyták el lakói, attól tartva, hogy a város alatt található szikla leomlik, a település pedig a mélybe zuhan. A helyiek a nem messze található Calcata Nuovába, vagyis Új Calcatába költöztek.

A veszély nem tántorította el azonban a hippiket és bohém művészlelkeket, akik szép lassan betelepültek ez elhagyott épületekbe. Bár a művészek idővel meggyőzték a hatóságokat, hogy egy város nem omlik csak úgy össze, és lakhatási engedélyt kaptak, sokan máig úgy vélik, hogy kockázatos hosszú távra tervezni Calcatában.

A várost ma már különleges hangulatra szomjazó turistákat is felkeresik. Éttermek, kávézók és galériák is működnek az ódon falak között, emellett néhány lakos otthonába is beengedi a kíváncsiskodókat.

A város főterén három kőből faragott trón várja a megpihenni vágyókat. A közeli erdőbe Constantino Morosin kőszobrokat, művésztársai organikus szobrokat készítettek.

Calcata népszerű úti cél az egynapos olaszországi kirándulások között, rendszeresen indulnak ide buszok Rómából.Tartomány:Lazio
Cím:Calcata
GPS: 42° 12′ 16.31808″, 12° 25′ 25.42692″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward