» Spanyolország

» Spanyolország » Asztúria » Asztúria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Spanyolország egyik legszebb strandja mellett Ribadesella a paleolit barlangfestményeiről híres Tito Bustillo barlangról nevezetes.


Spanyolország legszebb strandjai az északi partvonalon vannak eldugva, még vad és sértetlen állapotban. A barátságos kis halászvároska, Ribadesella, a spanyol családok kedvence. Az árnyékos helyekből azonban hiányt szenved, ezért a napernyőt érdemes bepakolni. Ezt a smaragdzöld partvonalat több száz tengerszoros szegélyezi.

Ha megunjuk a strandot, látogassunk el a körülbelül másfél kilométerre található, Világörökség részének számító Cueva de Tito Bustillo barlangba, ugyanis itt láthatjuk Spanyolország egyik legpompásabb történelem előtti időkből származó barlangrajzait.

Különösen az amatőr régészek, történészek és "Jurassic Park" rajongók számára Asztúria igazi csodavilág: A Costa de los Dinosaurioson az őskor hatalmas teremtményeinek nyomába eredhetsz. Itt felfedezhetjük a dinoszauruszok által 150 millió évvel ezelőtt hagyott nyomokat. Asztúria partjainál több száz lábnyom húzódik, amelyek közül néhány olyan nagy (akár 1,20 méter átmérőjű), hogy egy ember könnyedén bele tud ülni, és tanúskodnak arról, hogy ezek a lenyűgöző lények benépesítették a területet. A Gijón és Ribadesella közötti teljes "Dino Trail" körülbelül két és fél óra alatt bejárható, de természetesen egyes szakaszok középen is bejárhatók. A jó üledékképződési körülményeknek köszönhetően, vagyis annak, hogy a talaj korábban puha volt, és csak később szilárdult meg, a kutatások megállapították, hogy Asztúriában két- és négylábú dinoszauruszok is éltek.Tartomány:Asztúria
Cím:Ribadesella
GPS: 43° 27′ 47.106″, -5° 3′ 21.96432″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward