» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A tiroli falu, Thaur felett trónol több spirituális hely is van.


Romedikirchl és Thaur vár romjai

Kraftort Romedikirchl Schlossruine Thaur

Kraftort Romedikirchl Schlossruine Thaur (c) Österreich Werbung/www.hall-wattens.at

Az idilli Romedikirchl-templom Thaur falu fölött trónol, nem messze tőle pedig a várromok találhatók. Mindkettő számos túraútvonalon keresztül érhető el. A Thaurban található Szűz Mária mennybemenetele plébániatemplomtól közvetlenül a meredek, barlangokkal és romantikus boltívekkel tarkított keresztúton keresztül a 793 m magasan fekvő Romedius-templomhoz lehet túrázni.

Ha felérünk a csúcsra, hamar megértjük, miért tartják ezt a helyet erőhelynek. A spiritualitás és a történelem ritkán fonódnak össze olyan szorosan, mint ezen a fantasztikus kilátóponton.

Romedio a 4. és 5. század között élt, aki örököse volt a gazdag Bavaria családnak, akik Innsbruck közelében lévő Thaur vár urai voltak. Az egykor büszke kastélyból mára csak romok maradtak. A Thauri kastély egykor az Inn-völgy legnagyobb kastélya volt.

Szent Romediót medvével szokták ábrázolni, "Medveszentnek" is hívják. A legenda szerint barátját, St. Vigilius aki Trento püspökét szerette volna meglátogatni, de a lovát darabokra szaggatta egy vad medve. Romedius azonban engedelmességre kényszerítette a medvét, majd felnyergelte és így ért Trento-ba.

Kaisersäule Erőhely

Kaisersäule mit Blumenwiese, Kraftort Thaur

Kaisersäule, Kraftort Thaur (c) Österreich Werbung/www.hall-wattens.at

Több mint 200 éve áll ez a nevezetesség a Thaur falu fölött magasan fekvő, lenyűgöző kilátóponton. 1815 júniusában a bécsi kongresszus éppen lezárta Európa újjászervezését, és ugyanezen év október 21-én I. Ferenc osztrák császár talált egy kis időt arra, hogy meglátogassa Hall városát és az ottani sógyárat. Ebből az alkalomból átmászott a Thaurer Törlön is erre a csodálatos kilátópontra. Innen kiváló kilátása volt azokra a helyekre, ahol tiroli lakói - akiket 1805-ben már átengedett Bajorországnak - hősiesen harcoltak szabadságukért Napóleon csapatai ellen.Tartomány:Tirol
Cím:Thaur
GPS: 47° 18′ 25.61508″, 11° 27′ 51.31393″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward