» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Délnyugat-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Délnyugati parti hosszú távú gyalogútnak egy része közvetlenül a cornwalli partok mentén halad, és Nagy-Britannia egyik legszebb természeti látványossága.


"Meur ras", a cornwalli köszönetnyilvánítás. Amikor elindulsz a hosszútávú gyalogút ösvényein, általában nem marad más hátra, mint hogy egy szívből jövő "Meur ras"-sal köszönd meg a saját lábadnak és ennek a festői vidéknek. Ezek a benyomások egy életre szólnak.

Vannak aranybarna, hosszú strandok, ahol a térdig érő hullámok másodpercenként érkeznek. Aztán ott van a halpiacok nyüzsgése, amelyek friss illata a kiváló esti étkezések előhírnöke, és a cider, a pezsgő almabor. Vagy a tengerparti buja zöld lejtők, amelyek köves nyelvüket a vízbe lógatják, és a part menti keskeny ösvények, amelyek alkonyatkor tűnnek a legszebbnek.

A South West Coast Path cornwalli része az érzékek számára öröm és a lábak számára sikeres kihívás. Nem véletlenül tartják Cornwallt a vágyakozás célpontjának.

A South West Coast Path közel 480 km hosszú tengerparti sétát kínál. Ha ezt kiterjesztjük a szárazföld belsejére, akkor ez majdnem 4000 km. A legtöbb túrázó a tengerparti útvonalat választja, ahol a legszebb kilátás nyílik az Atlanti-óceánra, lenyűgöző bepillantást nyerhet a délnyugat-angliai kisvárosokba, és megismerheti a régió legautentikusabb arcát.

A "South West Coast Path" egy része kizárólag Cornwallban és környékén halad, ezért "Cornwall Trail"-nek nevezik. 

A parti ösvényt a csempészek és roncsfosztogatók útvonalaiból alakították ki, akik már régóta garázdálkodtak itt. Annak érdekében, hogy kézben tarthassák a mesterkedéseiket, egy útvonalat alakítottak ki, hogy a parti őrségnek könnyebb legyen figyelnie a gyanús tevékenységekre. Emiatt az útvonal ritkán vezet közvetlenül egyik helyről a másikra, hanem mindig a part mentén halad. A Coast Path azonban pont erről szól: a tengerpartra nyíló kiemelkedő kilátás és az egész évben járható ösvények.

A Cornwall Trail mentén számos látnivaló található. Némelyikről már az utazás előtt hallottál, némelyik rejtett meglepetés az utazás során. Például a Minack Színház, a Fistral Beach vagy a St. Michaels Mount biztosan nem ismeretlen azok számára, akik már egy ideje Cornwallban járnak. 

A "Minack Színház" és a közeli "Land's End" egy nap alatt könnyedén meglátogatható. De mindenekelőtt: a Minack Színház nem olyan régi, mint ahogy azt egyesek gondolnák. A területet, amelyen az egyedülálló szabadtéri színház ma áll, Rowena Cade vásárolta meg az 1920-as években. Akkoriban 100 fontért vette, ami ma 10 000 euróra becsülhető. Ugyanakkor ez volt a kiindulópontja élete projektjének, mert haláláig (1983) szorgalmasan dolgozott ezen a művön. Ma néhány hetente tartanak itt előadásokat.

Néhány kilométerre nyugatra található a már említett "Land's End". A név onnan ered, hogy a nyugati nyelvcsúcs, azaz a "Land's End" Nagy-Britannia szárazföldjének legnyugatibb pontja. Itt a sziklák méteres mélységbe zuhannak, és egyedülálló látványt nyújtanak. Ha északabbra megyünk, a szörfösök paradicsomát, a Fistral Beach-et találjuk. Ez Cornwall északi partján található, és egész Angliában ismert - legalábbis a szörfösök körében. Ahol híres látnivalók vannak, ott gyakran emberek tömegei is vannak, ami erre a helyre is igaz. Ha tehát nyugodtabb strandokat keres, és Cornwallban rengeteg ilyen van, akkor olyan helyeket keressen, mint a "Kennack Sands" vagy a "Sandymouth Beach".

Hallottál már a Szent Mihály-hegyről? Az árapály-sziget többé-kevésbé a híres észak-franciaországi Mont-Saint-Michel ikertestvére. Az angol megfelelője a délnyugati csücskénél fekszik, mindössze 300 méterre Marazion falutól.

Rosamunde Pilcher földjén nem lehet megkerülni a régi kastélyokat, amelyekkel oly gyakran találkozhatunk. A kertek szerelmeseinek különösen érdemes meglátogatniuk a "Lost Gardens of Heligan" és a "Trebah Garden" kertet. St. Ives kisvárosában, ahol az ország minden részéből sok művésznek ad otthont, egy francia hatású kikötőváros tapintatos szívverését élvezheti. Fantasztikus művészeti galériákra és lenyűgöző konyhára (különösen halételekre) számíthat.

Szent Mihály-hegy

A sziget a brit műemlékvédelmi hatóság és a St Aubyn Estates ingatlanokkal és turizmussal foglalkozó vállalkozás kezelésében van, a kastélyban pedig a St Aubyn család lakik.

A kastély építése 1135-ben kezdődött. A sziget a parttól nagyjából 500 méterre található, Marazionból érhető el komphajókkal. Apály idején egy töltésúton is megközelíthető.

Nevét Szent Mihályról kapta, aki állítólag megjelent egy csoport halásznak 495-ben.Tartomány:Délnyugat-Anglia
Cím:Cornwall
GPS: 50° 26′ 36.05604″, -4° 37′ 28.76369″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward