» Görögország

» Görögország » Dél-Égei-szigetek » Sziget


Értékeld Te is:

Rodosz, a Dodekanészosz-szigetcsoport legnagyobb görög szigete gyönyörű strandokkal, valamint rengeteg felfedezésre váró ókori rommal és gyönyörű történelmi épülettel rendelkezik.


Rodosz fenntartható nyaralóhely

Az Égei-tengeri sziget fenntarthatósági mintaprojektek megvalósításával csökkentené az ökológiai lábnyomát, amivel példaként szolgálna más nyaralóhelyek előtt is.

A görög Dél-Égei-szigetek régió a TUI Group és a TUI Care Alapítvány támogatásával olyan projektek megvalósításába kezd, amelyek révén Rodosz „nemzetközi világítótoronnyá” válhat a nyaralóhelyek fenntartható fejlődésének területén.

Az erre a célra létrehozott Cooperation-Laboratory Rhodes, röviden Co-Lab „a fenntartható turizmus laborjaként”, kísérleti projektek megvalósításával szeretné csökkenteni a sziget ökológiai lábnyomát. Terveik között egyebek mellett az energia-, víz- és hulladékgazdálkodásra és a modern mobilitásra vonatkozó koncepciók kidolgozása, valamint az alkalmazottak átfogó iskolázása szerepel.

Egy konkrét, a sziget vízgazdálkodását és hulladék-újrahasznosítását érintő projekt már el is indult. A több mint 100 millió eurós projektet Görögország az EU újjáépítési alapjából is finanszírozza.



Tartomány:Dél-Égei-szigetek
Cím:Rhodos
GPS: 36° 26′ 16.75464″, 28° 13′ 23.90988″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward