Ennyi Vespa még sosem volt egy helyen

2014. június 17.

print

Ennyi Vespa még sosem volt egy helyen

Több mint tízezer Vespa-robogó gyűlt össze a hét végén az olaszországi Mantovában az idei vespás világtalálkozóra, 10 kilométeres konvojt alkotva a város utcáin a szombati felvonulásukkor.

Soha ennyi vespás nem gyűlt még össze, egyedülálló látvány volt - közölte a gyártó, a Piaggio. A találkozón a világ 32 országának 310 Vespa-klubja képviseltette magát. Még olyan távoli országokból is érkeztek motorosok, mint Brazília, Pakisztán vagy Vietnam.Olaszországban legutóbb 2008-ban, a szicíliai Cefalúban tartottak vespás világtalálkozót. Az 1946-ban szabadalmaztatott és az itáliai "édes élet" jelképévé vált robogót olyan filmek népszerűsítették, mint William Wyler Római vakációja (1953), Federico Fellini Az édes élet (1960) című filmje vagy Nanni Moretti Kedves naplóm (1993) című műve.

A darázs névre keresztelt robogó története egészen az 1940-es évekig nyúlik vissza. Megszületése a második világháború végéhez köthető, napvilágot 1946-ban látott a Piaggio gyárában. Az évekig tartó pusztítást követően a Vespa a béke és szabadság életérzéséből született, és tükrözi Olaszország és Európa társadalmi és kulturális változásait. Hamarosannemzeti szimbólummá, az olasz stílus és elegancia egyik legfontosabb ikonjává vált.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play