Ostoba viselkedés miatt két turistát kidobtak Velencéből - videóval

2022. augusztus 22.

print Hetedhétország.hu

Ostoba viselkedés miatt két turistát kidobtak Velencéből - videóval

Velence úgy tűnik, nem szörfös célpont.





A város nem engedélyezi a vízi sporttevékenységeket a vízi útjain, és általában is rossz szemmel nézi az ilyen ostoba viselkedést.

Két velencei turista kivívta a helyi hatóságok, köztük Luigi Brugnaro polgármester haragját, miután lefilmezték őket, amint elektromos hidroplán deszkákon szörföznek a híres Canal Grande mentén.

Az eset augusztus 17-én történt, és a két férfiról készült videók elterjedtek a közösségi médiában, ami rögtönzött hajtóvadászatot indított, a polgármester pedig még egy ingyenes vacsorát is ígért a letartóztatásukhoz vezető információkért. 

Később kiderült, hogy a két ausztrál kalandort elfogták, és fejenként 1500 euróra büntették őket. De ez még nem minden. Arra is felszólították őket, hogy hagyják el a lagúnavárost, antiszociális és gondatlan magatartás miatt pedig vádat emeltek ellenük.

A város emellett megbízta az ügyvédeket, hogy indítsanak eljárást a páros ellen a város imázsának rontása miatt. Az ausztrál konzulátussal is felveszik a kapcsolatot.

A két szörfös szó szerint és átvitt értelemben is nagy visszhangot keltett, mivel tettük és az azt követő büntetésük felhívta a figyelmet arra, hogy az olasz hatóságok milyen toleranciaküszöböt tartanak be a védett történelmi helyszíneken a turisták önkényes viselkedésével szemben.

Egyesek számára a két turista által végzett vízi sporttevékenység ártalmatlannak tűnhet, de a hatóságok ezt másképp látják.

Az ügyészség azt is vizsgálja, hogy a hajózás veszélyeztetésével vádolja-e őket, míg a velencei polgárőrség a városképkárosítás fogalmának - bevallottan számunkra még kissé homályos - jogalkotási gyakorlatát teszteli. Valószínűleg ahhoz a globális megítéléshez van köze, hogy mi Velence (és mi nem), mint úti cél.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play