» Horvátország

» Horvátország » Dubrovnik-Neretva » Dalmácia


Értékeld Te is:

Kirándulások Dubrovnikból.


Pasjaca strand Popovićiban

A dubrovniki tengerparton elterülő Pasjaca strand Popovićiban, egy kisvárosban található, meredek sziklák által övezve, a vize türkizkék. A világ egyik legszebb strandjának tartott partszakasz nemcsak szép, hanem a tiszta is, ráadásul itt még nincs overtourism.

A kis Popoviči falu közelében, nem messze a montenegrói határtól található strand több szempontból is lélegzetelállító: egyrészt a festői szépség miatt, másrészt pedig azért, mert csak egy meglehetősen meredek, a sziklás partvonalba robbantott ösvényen keresztül lehet megközelíteni. Egy hosszú és fárasztó fürdőzéssel töltött nap után a sziklák feletti parkolóba való visszamászás különösen nehéz lehet a gyermekek számára.

Emiatt, és mivel a part itt meglehetősen alkalmatlan a horgonyzásra, jó esély van arra, hogy még főszezonban sem kell megosztania ezt a tengerparti ékszert túl sok más fürdőzővel.

Pasjačát minden ide utazó dicséri szépségéért, de mindenekelőtt az errefelé tapasztalható, ma már oly ritka nyugalmáért. Itt nincsenek zajos éttermek és bárok. Pasjača félórás autóútra fekszik Dubrovnik városától, és 10 percre a festői Cavtattól.



Tartomány:Dubrovnik-Neretva
Település:Dubrovnik
Cím:Cavtat
GPS: 42° 34′ 52.56588″, 18° 13′ 3.33876″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward