» Horvátország

» Horvátország » Eszék-Baranya » Szlavónia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Eszéktől északra fekvő Drávaszögben található a madárrezervátumáról híres Kopácsi-rét.


A horvátországi Kopácsi-rét védett területét, amely a Duna mentén az egyik legértékesebb ártéri élőhely

A Kopácsi-rét a Duna teljes, 2.850 kilométeres hosszának egyik legértékesebb és legjobb természeti állapotban megőrzött vizes élőhelye. A terület Horvátország és Szerbia határán található, mintegy 300 madárfajnak ad otthont és a tervezett Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum egyik magterülete.

A térségben mintegy 300 madárfaj fordul elő, köztük kiemelkedő számban a különlegességnek számító réti sas és fekete gólya. A Kopácsi-rét a tervezett Mura-Dráva-Duna határokon átnyúló bioszféra-rezervátum egyik legnagyobb értéke.

A térség elsőszámú turisztikai attrakciója a magyarok által lakott Kopács mellett, a Duna és a Dráva összefolyásánál található Kopácsi-rét Természetvédelmi Terület, amely Európa egyik legjelentősebb vizes élőhelye, változatos növény- és állatvilággal.

Csak madárból mintegy 300 figyelhető meg a Kopácsi réten.

A páratlanul gazdag élővilággal büszkélkedő rezervátum Szlavónia legnagyobb városából, Eszékről közelíthető meg a legkönnyebben. A sekély, mocsaras holtágakat felfedezhetjük kirándulóhajóról is, de a nemrég kiépített, több mint két kilométeres, cölöpökön álló fahídrendszernek köszönhetően bizonyos részeket gyalogosan is bejárhatunk.

Ha a környéken kirándulunk, semmiképpen se hagyjuk ki Tito egykori vadászkastélyát, Tököspusztán (horvátul Tikveš), amely a felújítást követően ma már szintén látogatható.Tartomány:Eszék-Baranya
Cím:Kopács
GPS: 45° 36′ 0.3672″, 18° 47′ 13.69968″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward