» Magyarország

» Magyarország » Győr-Moson-Sopron » Szigetköz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Győr, a folyók városának hangulatos utcáin bolyongva bepillantást nyerhetünk barokk korba.


LÁTNIVALÓK

Győr a folyók városa

A Mosoni-Duna, a Rába, a Rábca és a Marcal is itt kanyarog. Sétáljunk el a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál lévő félszigetre a Rába Quelle élményfürdőbe, ahol csúszdák, élménymedencék, szaunák, gyógyvizes medencék várnak ránk és csodálatos kilátás Győr történelmi belvárosára.

Radó-sziget

Romantikus sétákhoz ajánljuk a Rába partját és a folyó ölelésében fekvő szigetet, amelyet az óvárossal és az újvárossal egy-egy híd köt össze.

A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ

70 különböző eszközt lehet kipróbálni, a szélcsatornától a tükörlabirintuson át az áramvonalas karosszériáig. A kiállítótérben a 3D nyomtatásé, a kiterjesztett és virtuális világé, a robotikáé, az okos otthon eszközeié, az animációk készítéséé és a humanoidoké a főszerep. Kísérleti bemutatókat is tartanak ebben a digitális élményközpontban, melyek megszerettetik velünk a mérnöki- és természettudományokat.

Az Audi Hungaria Látogatóközpont

Bepillantást nyerhetünk a járműgyár prés- karosszéria- és összeszerelő üzemébe és a motorgyártás folyamatába, sőt azt is megtudhatjuk, hogy hány alkatrészből épül fel egy V6 TDI motor. Precizitás és technológia tökéletes összjátékát láthatjuk – itt a szemünk előtt válik menetkész autóvá egy karosszéria, hiszen több mint 600 robot hegeszti össze a karosszériaelemeket.

A győri Zsinagóga

Sokszög épülete igazi különlegesség. Hosszú ideig mintaként is szolgált más városok zsinagógáinak építéséhez, nagy befogadóképessége és nagyvárosi környezetbe való illeszkedése miatt. Ma gyakran ad otthont koncerteknek, előadásoknak.

A zsinagóga történelme összefonódik Győr történelmével és jelképe az összefogásnak, a túlélésnek és a fejlődésnek. A zsinagóga ma már nem vallási helyszínként, hanem kiállító és közösségi térként funkcionál és számos rendezvénynek ad otthont.

150 évvel ezelőtti ünnepélyes avató ünnepségen helyezték el a zsinagóga zárókövét. Akkoriban mintegy ötezren voltak a Zsidó Hitközség tagjai, elhurcolásuk után mintegy 150-en tértek vissza. A kivándorlások miatt ma 50-60 közötti a közösség létszáma.

A győri zsidóság 1861-ben döntötte el, hogy zsinagógát épít. A telekvásárlás után tervpályázatot hirdettek, amelyen Benkó Károly terveit fogadták el. Az építést 1868-ban kezdték el. Az iskola épületét 1869-ben nyitották meg, a hozzáépült zsinagógát pedig egy évvel később, 1870. szeptember 15-én avatták fel.

Xantus János Állatkert

A Xantus János Állatkertben 100 féle állatfaj több mint 500 egyedével találkozhat a nagyközönség hatalmas kifutóterületeken, az eredeti életterükhöz hasonló körülmények között. A hazai vadonban élő, őshonos állatok mellett lakik itt kenguru, jaguár, oroszlán, tigris, teve és gyűrűsfarkú maki is. 

A győri állatkert ad otthont Magyarország legnagyobb emberszabású csapatának. (részletek)


Tartomány:Győr-Moson-Sopron
Település:Győr
GPS: 47° 41′ 15.3924″, 17° 38′ 4.8534″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward