» Magyarország

» Magyarország » Baranya » Mecsek


Értékeld Te is:

A Misina-tetőn található tévétorony gyalog, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt megközelíthető.
A tévétorony Pécs egyik leglátogatottabb, évente mintegy 90 ezer embert fogadó nevezetessége.

A misinai az ország legmagasabb tv-tornya. Az 535 méteres hegyen csúcsa eléri a 220 métert. 

1973. április 4-én adták át. A hatvanhárom és fél emeletnyi, 191 méter magas tv-torony az 534 méter magas Misina tetőn áll.

Presszója 75 méter magasban van. A toronyból nemcsak Pécsre nyílik kilátás, hanem - páramentes, tiszta időben - távcsővel a Balatonig is el lehet látni. A torony mára Pécs egyik jelképévé vált.

1,2 milliárd forintos beruházással fejlesztik a tv-torony környezetét

2023-ban megvalósulhat a pécsi tv-torony környezetének fejlesztése egy1,2 milliárd forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően. 

Az önkormányzat korábban online felmérésen kérte ki a helyiek véleményét arról, hogy milyen funkcióval töltsék meg a város felett magasodó 535 méteres hegy, a Misina csúcsán lévő torony leromlott állapotban lévő környezetét. A legtöbb voks a természetjárók és a sportolni vágyók igényeit szolgáló mozgás- és túraközpont létrehozására érkezett.

A tervek szerint a jelenleg romos egykori Misina Étterem felújításával háromszintes épület jön létre öltözőkkel, vizesblokkokkal, sporteszközkölcsönzővel, kávézóval, kilátóterasszal, "lombkorona-stéggel", a terepszinten pedig helyet kap egy felnőtteknek szóló kültéri edzőrész, játszótér.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 1,2 milliárd forintos forrásából megvalósuló beruházás a keddi közgyűlésen tárgyalt támogatási szerződés szerint tavasszal kezdődhet el, és a fejlesztéseknek az év végéig be kell fejeződniük.Tartomány:Baranya
Település:Pécs
Cím:Misina
GPS: 46° 5′ 57.13908″, 18° 13′ 11.3718″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward