» Magyarország

» Magyarország » Baranya » Mecsek


Értékeld Te is:

A Misina-tetőn található tévétorony gyalog, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt megközelíthető.


A tévétorony Pécs egyik leglátogatottabb, évente mintegy 90 ezer embert fogadó nevezetessége.

A misinai az ország legmagasabb tv-tornya. Az 535 méteres hegyen csúcsa eléri a 220 métert. 

1973. április 4-én adták át. A hatvanhárom és fél emeletnyi, 191 méter magas tv-torony az 534 méter magas Misina tetőn áll.

Presszója 75 méter magasban van. A toronyból nemcsak Pécsre nyílik kilátás, hanem - páramentes, tiszta időben - távcsővel a Balatonig is el lehet látni. A torony mára Pécs egyik jelképévé vált.

Lombkoronastég és skybar

Befejeződött a pécsi tv-torony környezetének megújítása; az 1,2 milliárd forintos forrásból természetbarátokat, sportolni vágyókat és családokat szolgáló beruházás valósult meg egy régi, romos épület felújításával.

A város felett magasodó 535 méteres hegy, a Misina csúcsán zajló beruházás során újjáépítették a toronnyal szomszédos egykori, romosan álló étterem épületét, megváltoztatták a funkcióját és rendezték a környezetét.

Négyszintes, többfunkciós központot hoztak létre. Az alagsorban öltöző, mosdó, zuhanyzó, csomag- és értékmegőrző, a földszinten infopont, büfé, túra- és sportbolt, bérelhető klubterem kapott helyet, míg a kilátóként is funkcionáló emeleti szinten "lombkoronastéggel" és "skybarral" kiegészülő teraszt alakítottak ki.

Megújultak az épület közelében a zöldterületek is, továbbá játszótér, szabadtéri fitneszpark, míg a kerékpárral érkezők számára szervizpont, mosó- és tárolóhely létesült.

A szolgáltatásokat 2024 elejétől lehet igénybe venni.

 Tartomány:Baranya
Település:Pécs
Cím:Misina
GPS: 46° 5′ 57.13908″, 18° 13′ 11.3718″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward