» Magyarország

» Magyarország » Békés


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A neoreneszánsz-eklektikus stílusú kastély 1875 és 1879 között épült Ybl Miklós tervei alapján. A kastélyt egy 22 hektáros park ölelte körül, amely ma természetvédelmi terület.


Svájceráj és Postamúzeum

A Svájceráj névre hallgató épület egyik felében a kocsimúzeumot, és az ország negyedik postamúzeumát helyezték el. A Svájceráj másik felében a kígyósi pusztát mutatják be interaktív tárlaton.

A postamúzeumot tárlatán az 1950-es évektől kezdődően mutatják be a posta történetét és a postaszolgálat változásait. Ebben az időszakban a küldemény- és pénzforgalom mellett a posta végezte a távközlési feladatokat, ekkor még hozzá tartozott a rádiós és televíziós műsorszórás is.

Az épület egykor valóban posta volt, amelynek egyik részében a hivatal és a postamester lakása volt, a másikban pedig a kézbesítő lakott. A kiállításon olyan eredeti műtárgyak is láthatók, amelyek Szabadkígyósról származnak: így a posta által használt bélyegző, szemlekönyv vagy a - teljesen üres - panaszkönyv. Látható egy "oldtimer" postás motorkerékpár is, valamint egy korabeli postás egyenruha.

A kocsimúzeumban megtekinthető két régi postakocsi: egy 1890 körüli nagy kariolkocsi és egy 1900 körüli postaközi közvetítő kísérleti gépjármű, mely korabeli alkatrészeket is tartalmaz.



Tartomány:Békés
Cím:Szabadkígyós
GPS: 46° 36′ 5.4792″, 21° 4′ 31.08108″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward