» Magyarország

» Magyarország » Zala


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Zalaegerszeg látnivalói.


A veszprémi káptalan 1247-ben egy birtokátruházási oklevélben tett említést először "Egurscug" néven a településről.

Látnivalók

Belvárosi wifi-hálózatot építettek ki, érintőképernyős információs rendszereket telepítettek, valamint számítógépes és okostelefonos applikációkat fejlesztettek Zalaegerszegen.

A jövő intelligens technológiai megoldásaira alapozó rendszer a Zalaegerszegre érkező turisták élményalapú tájékozódását és információszerzését segíti elő.
    
Zalaegerszeg belvárosában egy kilométeres átmérőjű körben, 53 jeladó eszközzel alakítottak ki ingyenes wifi-zónát. Elkészült az internetes kommunikációra és mobileszközök használatára épülő e-City turisztikai portál és mobilapplikáció, továbbá három kültéri érintőképernyős, interaktív információs terminált, három kültéri okospadot, valamint gyerekek számára egy okos játszóeszközt telepítettek négy helyszínen.

Az e-City applikációban és a portálon megtalálhatók a városi programajánlatok, a zalaegerszegi szállás- és vendéglátóhelyek, továbbá parkolással, menetrendekkel, orvosi ügyelettel, piacnapokkal és az elektromosautó-töltőállomásokkal kapcsolatos információk is elérhetők, de túraútvonal-tervezőt és ajándékokat érő pontgyűjtő funkciót is tartalmaz.

Göcseji Múzeum

Göcseji Falumúzeum

Bazitai tévétorony

AquaCity

Mindszentyneum

Alsóerdei Sport- és Élménypark

Az élménypark elemeinek többségét ingyenesen használhatják a látogatók, illetve a parkolásért sem kell fizetni, csupán néhány attrakció használatért szednek belépődíjat.
     
Az Alsóerdei Sport- és Élményparkban egyebek mellett erdei kalandpark, különféle játszóterek, multifunkciós sportpályák, füves pálya, KRESZ-park, salakos kerékpárpálya, futópálya, továbbá négyévszakos, műanyag borítású sípálya is várja a sportolni vágyókat.

Események

Egerszegfeszt

A város legnagyobb szabadtéri rendezvénye. Az ország legnagyobb területű szabadtéri ingyenes fesztiválja. A belvárosban három nagyobb színpadot állítanak, ahol nagykoncerteket, gyerekműsorokat adnak, de lesz gasztroszínpad is, és a tánc, a mozgás, a hagyományőrzés is szerepet kap.

A számos program mellett két településnek is bemutatkozási lehetőséget ad az Egerszegfeszt.

Zalaegerszegi Sörfesztivál 2023. április 29-30.

Nyugat-Magyarország egyik legnépszerűbb sörfesztiválja, amely Zalaegerszeg belvárosában kerül megrendezésre. Gasztronómiai, kulturális programok, sörivó versenyek, vidámpark, bungee jumping, sörbicikli, kézműves és import sörök...

Vadpörkölt- és BorfesztiválTartomány:Zala
Település:Zalaegerszeg
GPS: 46° 50′ 29.68908″, 16° 50′ 44.27376″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward