» Olaszország

» Olaszország » Campania » Amalfi-part


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő Amalfi-partnak, híres üdülőhelyei Sorrento, Positano, valamint a vidék "névadójának" számító Amalfi.


POSITANO

Positano, Sorrento közelében található és az Amalfi-part többi településével együtt 1997 óta része az UNESCO Világörökségének. Egy szurdokvölgyben fekszik, ahonnan a tengerpart könnyen megközelíthető. Strandja, a Spiaggia del Fornillo, Olaszország egyik legszebb strandja.

A hajdan a hajógyártásból meggazdagodott város a 16-17. századtól kezdődően hanyatlásnak indult. A 19. század közepére lakosságának több mint felét elveszítette, akik főleg az Egyesült Államokba vándoroltak ki. A 20. század első felében már szegény halászfalunak számított. Az 1950-es évektől kezdtek el özönleni a turisták Positanóba, miután John Steinbeck 1953 májusában esszét közölt a városról. "Positano mélyre hatol" - írta Steinbeck.

"Álomhely, amely nem tűnik valóságosnak, amíg ott vagy, de hívogatóan valóságossá válik, ha elhagytad."

A magyar festők közül Aba-Novák Vilmos és Patkó Károly dolgoztak itt.

Positano számos film helyszíne is volt, mint például az 1994-ben készült Only You (főszereplők: Marisa Tomei és Robert Downey Jr.) vagy a 2003-ban készült Napsüttötte Toszkána Diane Lane-nel.



Tartomány:Campania
Település:Amalfi
Cím:Costiera Amalfitana
GPS: 40° 38′ 0.02004″, 14° 36′ 10.42668″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward