» Olaszország

» Olaszország »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kövesse Dan Brown bestsellerének nyomát Rómán keresztül.


Fedezze fel Rómát Dan Brown bestsellere, az Angyalok és démonok című regényében szereplő Robert Langdon nyomában.

Az Angyalok és démonokban Robert Langdon kutató visszatér a filmvászonra, hogy megpróbáljon segíteni a Vatikánnak négy elrabolt bíboros megmentésében, akiket fogva tartóik meg akarnak gyilkolni. Feladata továbbá, hogy hatástalanítson egy időzített bombát egy több száz éves titkos társasággal, az Illuminátusokkal kapcsolatos jelek megfejtése révén.

Dan Brown Vatikán - thrillerében feltámad a múltból a rég feloszlottnak hitt titkos szövetség, az „Illuminátusok”, hogy a katolikus egyház kutatásellenes magatartásáért bosszút álljon. A szövetség valóban létezett, 1776-ban Ingolstadtban alapították, azonban csak rövid ideig állt fent.

A regényben, Robert Langdont, a Harvard világhírű szimbólumkutatóját egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek. Langdon elképesztő felfedezésre jut: az Illuminátusok bosszúhadjáratra készülnek a katolikus egyház ellen. Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától, ezért Rómába megy. Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után.

Rómában, a regényben szereplő összes helyszín megtalálható. Brown egyébként mindig személyesen keresi fel a könyveiben megnevezett helyszíneket, ami nem lehet könnyű számára, mivel rajongói megszállottan próbálják kideríteni egy-egy újabb kötetének lehetséges helyszínét és témáját.

Pantheon

Robert Langdon, Dan Brown bestseller regényének főhőse egy nyomot félreértve érkezik.

Santa Maria del Popolo 

A templom a Chigi-kápolnáról nevezetes, ahol Langdon megtalálta az első halott bíborost, akinek a mellkasán a föld szóval volt megbélyegezve.

Szent Péter-bazilika

A Szent Péter tér közepén egy obeliszket találsz, amelyet egy széliránytű rózsa vesz körül. A nyugati ponente ovális lapján a főhős egy másik halott bíborost talált, akit a levegő szóval bélyegeztek meg.

Ezután Langdon belép a Vatikán titkos archívumába, hogy az Illuminátusokról szóló információk után kutasson.

A Vatikánból a Santa Maria della Vittoria-templom felé veszi az irányt, ahol Bernini szobrát, az Estasi di Santa Teresa-t láthatja. Langdon itt találta meg a harmadik halott bíborost, akit a tűz szóval bélyegeztek meg.

Repubblica tér

Piazza Navona

Bernini lenyűgöző 4 folyó szökőkútját és az obeliszket láthatja. A könyv szerint Langdon itt találja meg az utolsó halott bíborost, akit a víz szóval bélyegeztek meg.

Angyalvár

Az Angyalvár az Illuminátusok gyülekezőhelye. Passetto, a Vatikánba vezető rejtett átjárót a korábbi pápák menekülési útvonalként használták, a könyvben pedig a merénylő rejtekhelyeként szolgál.

Jó tudni

Nem forgathatott a római templomokban az Angyalok és démonok című misztikus thriller amerikai stábja, mert a produkció "nem egyeztethető össze" a római egyházkerület nézeteivel.

Ron Howard, az Angyalok rendezője a Róma szívében fekvő Santa Maria del Popolo és a Santa Maria della Vittoria templomban szeretett volna felvételeket készíteni. A két kultúrtörténeti jelentőségű épületet Caravaggio freskói és Bernini szobrai díszítik, az egyik kápolnát pedig Rafaello tervezte. A filmezési tilalom ellenben nem vonatkoziott a templomok külsejére.

A jelenetek zömét az Egyesült Államokban és Rómában vették fel.Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward