» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Értékeld Te is:

A Rómától húsz kilométerre fekszik Castel Gandolfo pápai palotái, ahol a pápák 400 éve a nyarakat töltötték. Ferenc pápa 2016 októberében múzeumnak ajánlotta fel az Albanói-tó (Lago di Albano) partján található Castel Gandolfó-i nyári rezidenciáját.


Közlekedés Rómából Castel Gandolfóba

Vonattal: A legkényelmesebb módja a közlekedésnek Rómából Castel Gandolfóba vonattal történik. Egy 45 perces vonatút a Terminitől az FL4-es vonattal Albano Laziale irányába, és a Castel Gandolfo megállónál leszállva érhetik el a Lago Albanót. Az utazás ára 2-5 euró között változik, attól függően, hogy milyen vonattípust választ.

Buszokkal: Több buszjárat is közlekedik Róma és Castel Gandolfo között, amelyek a Roma Anagnina metróállomásról indulnak. Az Atac buszjáratok ára kb. 2-3 euró, és az utazás ideje 50-60 perc.

Autóbusszal vagy autóval: A Castel Gandolfóba vezető út a Rómától délre fekvő SS7-es úton keresztül vezet. Az autóval való utazás általában kb. 30-40 percet vesz igénybe, attól függően, hogy mennyire van forgalom az úton.

Taxival: Róma bármely pontjáról lehet taxit foglalni Castel Gandolfo felé, de a költségek elég magasak lehetnek. Az árakat előre meg kell egyezni a taxisofőrrel.



Tartomány:Lazio
Cím:Castel Gandolfo
GPS: 41° 44′ 58.59924″, 12° 38′ 56.74049″
Honlap: https://borghipiubelliditalia.it/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward