» Magyarország

» Magyarország » Békés


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A neoreneszánsz-eklektikus stílusú kastély 1875 és 1879 között épült Ybl Miklós tervei alapján. A kastélyt egy 22 hektáros park ölelte körül, amely ma természetvédelmi terület.


Wenckheim-kerékpárút

A megújuló kastély, a készülő Wenckheim-kerékpárút (amely négy Wenckheim-kastélyt, a szabadkígyósi mellett a póstelekit, a gyulait és a gerlait köti össze) és a Békéscsabán létrejövő Munkácsy-negyed turistacsalogató attrakcióegyüttes.

A Szabadkígyóson meglévő bicikliutat kiszélesítették csaknem 3 kilométeren, a község külterületén 220 méteren új utat építettek, és összeköttetést hoztak létre a Wenckheim-kerékpárút és az Ókígyósi úton haladó kerékpárút között.

A fejlesztések részeként madárlest és tanösvényt alakítottak ki, parkolókat építettek, kerékpáros szervíz- és pihenőpontok jöttek létre és építettek egy tematikus játszóteret is.

A közel 20 kilométeres Wenckheim-kerékpárút Békéscsaba belvárosát érintve összeköti a szabadkígyósi, gerlai, pósteleki és - az M44-es számú elsőrendű főút szervízútján keresztül - a gyulai Harruckern-Wenckheim-Almássy-kastélyokat. (Békés megyében 31 kastély van, amiből 17-et a Wenckheimek építtettek.)

2023-ban a Wenckheim kerékpárút lett az Év kerékpárútja

A Wenckheim kerékpárút lett az Év kerékpárútja az idén, a 32 kilométer hosszú, Békés megyei bicikliútra a több mint 12 ezer szavazatból 2380 érkezett.

A kerékpárutat kastélyok, kastélyromok, tavak, parkok övezik.



Tartomány:Békés
Cím:Szabadkígyós
GPS: 46° 36′ 5.4792″, 21° 4′ 31.08108″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward