» Magyarország

» Magyarország » Komárom-Esztergom


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Tata leghíresebb látnivalója az Öreg-tó, amely az egyetlen olyan madárpihenőhely kontinensünkön, amelyet egy város szinte teljesen körülvesz.


Tatai tó: Fényes Fürdő

A Tata város központjától mintegy 3 km- re, a Fényes Forrásvidéken fekvő Fényes Fürdő és Kemping egy közel 30 hektáros természetvédelmi terület. A több mint 100 éves múltra visszatekintő fürdő számos tatai és Tatára látogató gyermekkorát meghatározó kultikus helynek számít a mai napig. A naponta közel 40 ezer liter feltörő, minden évszakban 20-22°C-os források által táplált strand-, és kempingkomplexum, természetvédelmi szempontból is fontos lápvilággal, a nyári szezonban különleges kikapcsolódásra nyújt lehetőséget.

A környező forrásokból s azok lefolyó vizéből Tata község 1913-ban a közönség számára fürdőt alakított ki. A fürdő közvetlen szomszédságában található Tatai Fényes Tanösvény 2015-ben került a látogatók számára kialakításra. 1350 m hosszú cölöpsétányról csodálhatják a Forrásvidékre látogatók az állandóan aktív forrásokat, találkozhatnak a tanösvényen élő, minden évszakban nyüzsgő állat- és növényvilágával, mindezt vezetett- vagy akár éjszakai túrák keretén belül.

Fényes tanösvény

A fürdő közvetlen szomszédságában található Tatai Fényes Tanösvény. 1350 m hosszú cölöpsétányról csodálhatják a Forrásvidékre látogatók az állandóan aktív forrásokat, találkozhatnak a tanösvényen élő, minden évszakban nyüzsgő állat- és növényvilágával, mindezt vezetett- vagy akár éjszakai túrák keretén belül.

Az égerlápok és forrástavak között kanyargó, több mint 1,3 km hosszú és 18 állomásos cölöpsétányon közvetlen közelről csodálhatjuk meg a feltörő karsztforrásokat és a láperdő különleges élővilágát.

A tanösvény belépődíjas.



Tartomány:Komárom-Esztergom
Település:Tata
GPS: 47° 39′ 0.31068″, 18° 19′ 5.259″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward