» Olaszország

» Olaszország » Calabria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:A calabriai Riviera dei Cedri, a Thyrreniai-tengerre néző északi partszakasz mentén található egy egyedülálló kis öböl, ahol a sziklák és a kristálytiszta tenger lélegzetelállító látványt nyújtanak. Ez az Arcomagno strand San Nicola Arcellában, Cosenza tartományban, egy ékszer, amelyet két sokkal híresebb célpont, Scalea és Praia a Mare között őriznek.

Az Arcomagno kétségtelenül Calabria egyik legszebb strandja. A tenger eróziós hatása által a sziklán kialakított, nevét annak az impozáns kőívnek köszönheti, amely a tengerbe való bejutást keretezi. A boltívben lévő nyílás egy kis öböl kialakulásához vezetett, apró kavicsokkal és kristályos vízzel.

Közvetlenül a bejárat mellett található a Szaracén-barlang, egy természetes üreg, amelynek belsejében édesvízforrás található. Calabriának ez a kis szeglete egykor az Olaszországba tartó szaracénok kikötőhelye volt.

Az Arcomagno strandra a leglátványosabban a sziklába vájt, jelzett ösvényen lehet eljutni. A festői ösvény rövid, de keskeny és meredek, és csúszós lehet. Az ösvény mentén gyönyörű kilátás nyílik Calabria Tirrén-tengeri partvidékére, beleértve Praia a Mare tengerparti üdülőhelyet és a partok előtt fekvő Dino kis szigetét.

Ha egy pihentetőbb, de ugyanolyan festői módon, a tengeren keresztül szeretne eljutni Arcomagnóba, akkor vagy béreljen egy pedálos csónakot a közeli Marinella strandról, vagy szálljon fel egy menetrend szerinti hajóra más közeli strandokról.

Ha úgy dönt, hogy ellátogat a híres Policastro-öböl eme gyöngyszeméhez, javasoljuk, hogy kerülje a főszezont, mert a kis strand nagyon zsúfolt lehet. Az Arcomagno naplementekor a leglátványosabb.Tartomány:Calabria
Cím:Arcomagno
GPS: 39° 51′ 17.66916″, 15° 47′ 30.51708″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward