» Olaszország

» Olaszország » Basilicata


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A falu lakosai szerint Colobraro balszerencsét hozó, rossz ómenek otthona, és sokan a nevét sem merik kimondani.


A falu szépségét beárnyékoló babonák az 1900-as évek elején keletkeztek, majd az utóbbi évtizedekben még tovább bővültek. Mára az is előfordul, hogy Colobrarót Európa legelátkozottabb falujának tartják.

Colobraro átka a történetek szerint úgy született, hogy élt a faluban egy sikeres, gátlástalan ügyvéd, Biagio Virgilio, aki sohasem vesztett el egyetlen pert sem, és rengeteg ellenséget szerzett az évek során. A jogász egy alkalommal a bíróságon azt mondta: - Ha nem igaz, amit állítok, akkor szakadjon le a csillár. Ez pillanatokon belül meg is történt, amit sokan baljós jelnek véltek, így az ügyvéd családja hamarosan menekülni kényszerült a faluból. 

Colobraro legendásan rossz hírnevét ezenkívül több színes mendemonda is megalapozta. Egyesek szerint az itt született csecsemőknek előfordult, hogy két szívük és három tüdejük volt, mások szerint rejtélyes földcsuszamlások és megmagyarázhatatlan autóbalesetek történtek.

A környékre még a szomszédos települések rendőrei sem szívesen mennek attól tartva, hogy Colobraro nevét a gyorshajtók büntetésére írva az átok rájuk is lesújt. A falu nevét azért tartják sokan félelmetesnek, mert hangzásában hasonlít a coluber, azaz kígyó szóra, mely a Bibliai történetekben a gonosz megtestesítője. A falu közelében található másik település, Craco labirintusszerű, elhagyatott romjait szintén sokan kerülik, mert félnek tőlük.

A festői falu a 12. században alakult ki egy Szent Bazil-rendi kolostor körül. 1319-ben a chiaromontei grófok, majd a tricaricói érsekség birtoka lett. Hűbéri birtok maradt egészen 1806-ig, amikor a Nápolyi Királyságban felszámolták a feudalizmust.Tartomány:Basilicata
Cím:Colobraro
GPS: 40° 11′ 14.3232″, 16° 25′ 29.9496″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward