» Magyarország

» Magyarország » Hajdú-Bihar » Debrecen

Debreceni Virágkarnevál

2022. augusztus 20.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Több millió élő- és szárazvirág díszíti azt a 13 virágkocsit, amelyet 2022. augusztus 20-án láthat a közönség a debreceni virágkarneválon.
A karneváli menet délelőtt 9 órakor indul a belvárosból a Nagyerdei Stadionig, a virágkocsik között 1200 táncos szórakoztatja majd a közönséget. Számos országból, köztük Kolumbiából, Peruból, Németországból, Belgiumból, Olaszországból és Spanyolországból érkeztek táncosok, művészeti csoportok a karneválra.

A menetet ezúttal is a Szent koronát, a magyar államiság jelképeit megformáló virágkompozíció nyitja meg, amit a Debrecen és Nagyvárad testvérvárosi kapcsolatait megjelenítő virágkocsi követ.

Magyarország ad otthont 2023-ban a színházi olimpiának, ebből az alkalomból mutatkozik be a karneválon a Nemzeti Színház "Színház az egész világ..." elnevezésű virágkocsija. A Magyar Honvédség és a debreceni 5. számú Bocskai lövészdandár A béke őrzői című virágkocsiján virágokból formált állatok - gidrán, hiúz, leopárd - szimbolizálják a honvédség modern járműveit.

A Teva gyógyszergyár kocsija a "legyünk ökofrankók" elnevezésű programjukra utal, a Schaeffler Magyarország virágkocsija a "holnap mobilitását" idézi, a Metal-Sheet Kft. kocsija pedig egy kevésbé közismert, védett állatcsoportra, "a bogarak rendjére irányítja a figyelmet".

A Fórum debreceni bevásárlóközpont kompozíciója a vásárlás örömét jeleníti meg, a Debreceni Szakképzési Centrum kocsija a zöld jövőről szól, a Richter gyógyszergyár virághajója pedig az "innováció tengerén evez"

A virágkocsik sorában halad majd a debreceni nemzetközi repülőtér és a Wizz Air légitársaság közös kocsija, amely a 10 éves Debrecen-London repülőjáratot köszönti, a Magyar Posta Petőfi János vitézét megjelenítő kocsija a tiszta értékekre hívja fel a figyelmet, míg a helyi A.K.S.D. városgazdálkodási cég virágkocsija a környezettudatos gondolkodásra ösztönöz.

A karneváli felvonulás után a virágkocsikat közelről is megtekinthetik az érdeklődők a stadion északi rendezvényterén, miközben sörkert várja az érdeklődőket a nagyerdei Békás-tó környékén. A Táncol a város program keretében Debrecen különböző terein hívják majd táncba a közönséget a fesztiválra érkezett hazai és külföldi művészeti csoportok, a virágkarneválhoz kapcsolódó Galiba gyermekfesztivál programjai pedig egész hétvégén folytatódnak Debrecenben.Tartomány:Hajdú-Bihar
Település:Debrecen
GPS: 47° 31′ 53.0364″, 21° 37′ 33.52152″
Időpont:2022. augusztus 20.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward