» Magyarország

» Magyarország » Baranya


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Villány jellegzetessége a kékoportó, amelyet mintegy 330 hektáron termesztenek.


LÁTNIVALÓK

Nagyharsányi Szoborpark

A Szársomlyó-hegyre vezető Kikerics panorámasétány és az új fogadóépület található a Villány szomszédságában szoborparkban. Mind az első, mind a második mohácsi csata küzdelmei a közelben folytak, a panorámasétányról láthatóak is a területek. (részletek)

Hétágfa-tanösvény

A speciális tanösvény interaktív állomásai a kikapcsolódást és a természettel való tudatos kapcsolódást segítik. Az ingyenesen letölthető alkalmazást a látogatók előre is átnézhetnek, vagy a gyerekekkel meghallgathatják például a meseösvény meséit pécsi bábszínészek előadásában.

Az állomások installációi és a változatos környezet mellett a természetművészeti alkotások, vagy a ládákban elhelyezett játékötletek még izgalmasabbá teszik a túrát. Egy fizikai útvonalon öt különböző tematika – mesék, játékok; természetművészet; jógagyakorlatok, meditáció, életútkérdések a csendes elvonuláshoz; ember és történelem lenyomata a természetben, a természet éléskamrája; környezettudatosság praktikus tanácsokkal – vezet végig, amelyek egymástól függetlenül működnek, így az érdeklődő akár többször is visszatérhet, mindig új tartalomra koncentrálva.

A tanösvény egyénileg bármikor bejárható, minden hónap harmadik szombatján vezetett túrákon is részt lehet venni, valamint tematikus túrákat is szerveznek.



Tartomány:Baranya
Település:Villány
GPS: 45° 52′ 11.15184″, 18° 27′ 19.87488″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward