» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Trentino


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Trentino karácsonyi vásárai.


 

Gyönyörű városok

A trentói karácsonyi vásár a városközpont két történelmi terén kerül megrendezésre: a Piazza Fiera és a Piazza Mostra téren. Ezeket 2023. november 18-tól 2024. január 7-ig hagyományos faházak díszítik, amelyekben kézműves termékeket, valamint a régió jellegzetes ételeit és borait kínálják. A változatos rendezvényprogram és az ünnepi díszbe öltöztetett óváros végül Trentino fővárosát a "Karácsony városává" változtatja.

A karácsonyi időszakban Rovereto utcáit fények, hangok és a béke szavai töltik meg, hogy közvetítsék a "Béke városa" üzenetét, amely a népek közötti párbeszéd és találkozás helyszíne. Ezenkívül 2023. november 24-től 2024. január 7-ig az egész történelmi központ szabadtéri színpaddá válik, ahol installációk, kiállítások, betlehemes játékok, előadások, tematikus tárlatvezetések és gyermekfoglalkozások zajlanak. Mindezt a 17. és 18. századi paloták, középkori városfalak és városi múzeumok csodálatos hátterében.

Amint belépnek a Levico Terme-i Habsburg-parkba, a látogatók egy elvarázsolt helyre csöppennek. 2023. november 18-tól 2024. január 6-ig ünnepi műsorok, hagyományos faházak az évszázados fák alatt és jellegzetes specialitásokat kínáló ételstandok varázsolják a várost olyan téli csodavilággá, amely semmihez sem fogható.

Festői falvak

Ilyen például a Trentino déli részén található Ala barokk falu piaca, amely minden évben ünnepi díszbe öltözik november 25. és december 24. között. Ebben az időszakban minden hétvégén a történelmi központ palotái megnyitják kapuikat számos kiállító előtt, akik árujukat árulják. Koncertek, kiállítások és 18. századi jelmezbe öltözött idegenvezetőkkel tartott lámpás túrák is minden nap szórakoztatják a látogatókat. A fő hangsúly azonban a gyerekekre helyeződik, akik részt vehetnek a foglalkozásokon, műhelymunkákon és játékokon.

A tél közepén még hangulatosabbá válik Canale di Tenno középkori falu, "Olaszország egyik legszebb faluja". A hegyoldalon felkapaszkodni látszó szűk sikátorok között udvari és pinceajtók nyílnak a kis karácsonyi piac standjaira. Ezt helyi művészek műalkotásai, ékszerek és kerámiatárgyak egészítik ki. November 26. és december 18. között hétvégenként kerül megrendezésre.

Néhány kilométerre található az "Olaszország legszebb falvai" közé tartozó másik település, Rango, ahol november 19. és december 30. között hétvégenként hagyományos karácsonyi vásárt rendeznek, ahol mezőgazdasági eszközöket, fából készült játékokat és vidéki specialitásokat lehet megcsodálni.Tartomány:Trentino-Alto Adige
Település:Trento
GPS: 46° 3′ 59.12208″, 11° 7′ 32.73636″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward