» Olaszország

» Olaszország » Toscana » Toszkána


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

3 firenzei torony, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk. Mutatunk 3 pompás épületet a történelmi központban, ahonnan fentről figyelhetjük meg Firenzét.


Palazzo Vecchio: Arnolfo tornya

Az 1310 körül épült Palazzo Vecchio tornya nevét építtetőjének, a toszkán építésznek, Arnolfo di Cambiónak köszönheti. A csúcsra feljutáshoz több mint kétszáz lépcsőfokot kell megmászni, amely 94 méter magasra vezet, ahol Firenze egyik legszebb kilátását csodálhatjuk meg.

A 40 méteres magasságban található a camminamento della ronda, amelyet az ókorban a várost őrző őrszemek használtak, hogy megvédjék az épületet a külső támadásoktól.

Itt található az Alberghetto híres cellája is, ahol 1433-ban az idősebb Cosimo, 1498-ban pedig Girolamo Savonarola szerzetes volt bebörtönözve. Az Arnolfo-torony minden nap 9 és 21 óra között látogatható (csütörtökönként 9 és 14 óra között), az utolsó bejárat zárás előtt egy órával.

San Niccolò torony

A Piazza Poggi tér fölé magasodik a San Niccolò torony, amely körülbelül 45 méter magas. A firenzei tornyok közül a legnépszerűbb minden évben nyáron újra kinyit, ilyenkor a Torre della Zecca és a Porta Romana tornyokkal együtt látogatható a teteje.

Bár manapság toronyként emlegetik, az építmény valójában egy 1345 körül épült főkapu az Arno mellett, amely a város tornyai közül egyedüliként őrizte meg eredeti magasságát, mivel a San Miniato domb védi. Firenze tornyainak igazi "királynője", ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra.

Giotto harangtornya

A Santa Maria del Fiore híres harangtornya, a híres firenzei műemlék elegánsan emelkedik a Piazza del Duomo fölé 84 méter magasan.

Giotto di Bondone művész tervezte és felügyelte építkezés egy részét: 1337-ben bekövetkezett halálakor Andrea Pisano váltotta fel, akit 1348-ban Francesco Talenti követett, aki 1359-ben fejezte be a művet.

A csúcsra vezető márványlépcső több mint 400 lépcsőfok: ez a fáradság bőségesen megjutalmazza Önt, ha már a firenzei panoráma előtt áll. A harangtorony a Dóm Nagy Múzeumának része, és minden nap 08:15 és 19:20 között látogatható (kivéve minden hónap első keddjét, amikor a múzeumkomplexum zárva tart).Tartomány:Toscana
Település:Firenze
GPS: 43° 46′ 11.53632″, 11° 15′ 20.07252″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward