» Olaszország

» Olaszország » Puglia » Puglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Pius atya (olaszosan: Padre Pio) apuliai szentélye már több zarándokot vonz, mint a híres franciaországi búcsújáróhely, Lourdes. Évente hétmillióan keresik fel a kegyhelyet.


Az 1887-ben a dél-olaszországi Pietrelcinában született, s 1968. szeptember 23-én elhunyt szerzetesnek szerte a világban 15 millió híve van, 2156 imacsoportja működik, az interneten 140 ezer oldal foglalkozik vele, s 240 ezer előfizetője van a nevével kiadott folyóiratnak. Naponta 20 ezren, hétvégén 80 ezren keresik fel templomát San Giovanni Rotondóban, ahol felépült egy új, több tízezer fő befogadására alkalmas, gigantikus katedrális az olaszok leghíresebb építésze, Renzo Piano tervei alapján.

A félanalfabéta szerzetes által alapított, s jelenleg a Vatikán kezelésében lévő helyi kórházban a terápia fontos részét képezi a Krisztus sebeit viselő barát gyógyító erejébe vetett hit.

Padre Pio, aki 1887. május 25-én született a dél-olaszországi Pietrelcinában és 1968. szeptember 23-án halt meg a Garganói-félszigeten lévő San Giovanni Rotondóban, 31 évesen kezdett "stigmatizált lenni - testén Krisztuséhoz hasonló sebek jelentek meg. Saját elmondása szerint egy elmélyült ima után fénylő alak jelent meg előtte és fénynyalábnyílakkal sebezte meg őt ugyanazokon a pontokon, ahol Krisztus sebei keletkeztek a megfeszítés során. Az emberek ettől kezdve szentként kezdték tisztelni őt, és sokan állították, hogy az ő közbenjárására gyógyultak ki súlyos betegségből.

A körülötte kialakult kultusz azonban eleinte gyanakvást keltett a Vatikánban. A kiküldött apostoli vizitátorok szimulánsnak nyilvánították a kezén, lábán és mellkasán vérző szerzetest és a Szent Hivatal 1922-ben megtiltotta neki papi hivatása gyakorlását.

A tömeg azonban továbbra is tódult hozzá, s Pio atya 1934-ben újrakezdte a gyóntatását: élete során másfél millió hívő vallotta meg neki bűneit. 1956-ban sikerült megvalósítnia tervét, a "Casa Sollievo della Sofferenza" nevő kórház megalapítását, amely ma is működik és Dél-Olaszország több tekintetben egyik legjobban felszerelt, legfelkapottabb klinikája.

Gyógyíthatatlan betegek meggyógyításán kívül Pio atya állítólag képes volt olvasni a gondolatokban, beszélni a halottakkal, egyszerre több helyen is megjelenni és megjósolni a jövőt. A pápa által hivatalosan soha meg nem erősített (de nem is cáfolt) szóbeszéd szerint a kapucinus barát megjövendölte az őt felkereső Karol Wojtyla krakkói érseknek, hogy egyházfővé fogják választani, pápaságát azonban vérfolt árnyékolja be (ez utóbbi az ellene 1981-ben elkövetett merénylet lenne

Pio atyát 1998-ban boldoggá avatták.Tartomány:Puglia
Cím:San Giovanni Rotondo
GPS: 41° 42′ 18.19944″, 15° 43′ 50.32668″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward