» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Dolomitok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A trentinói síparadicsom az olaszok egyik legkedveltebb téli üdülőhelye.


A híres üdülőhely a 3500 méteren felüli Adamello-La Presenella-hegység és a szűk Brentai-Dolomitok közötti szűk völgyben fekszik. A fantasztikus alpesi hangulatú városban, amelyet az olaszok a Brenta Dolomitok gyöngyszemének neveznek, sétálóutcák, üzletek, valamint vendéglátó- és szórakozóhelyek legnagyobb olasz divattervezők butikjainak sokasága várja az ide látogató vendégeket.

Nyáron 450 km jelölt túraút, moutainbike szakaszok, hegyi tavak, patakok, hegyi vendégfogadók várják a kirándulókat. Adamello-Brenta nemzeti Parkban tett séták során könnyen találkozhatunk mormotákkal, zergékkel, szarvasokkal.

Síparadicsom

Madonna di Campiglio híres a 3-Tre pályáról (a név jelentése "3 verseny Trentinóban"), ahol az alpesi sí világkupa különleges szlalomversenyeit rendezik. A Spinale pálya utolsó szakasza nagyon meredek lejtőkkel rendelkezik, és nevezetesen a pálya utolsó szakaszát Michael Schumacher rekorder sízőről nevezték el.

Madonna di Campiglio síterepének kevés vetélytársa van. Trentino legnagyobb síterülete (köszönhetően a fontos hegyi helyszínek, mint Folgarida és Marilleva hozzáadásának), 150 kilométernyi - 45 kék, 37 piros és 18 fekete - sípályával büszkélkedhet, amelyek szinte mindegyike állandó hóval borított.

Madonna di Campiglio számos különösen technikás pályájáról ismert, mint például a Canalone Miramonti (a gyönyörű 3-Tre utolsó szakasza), amely körülbelül 600 méter hosszú, és gyakran a Világkupa lejtőinek csúcspontja.

Spinale Direttissimán: az azonos nevű felvonó által kiszolgált, a Spinale hegy tetejéről indul, és Madonna di Campiglio szívében végződik. Az utolsó szakasz - a Schumacher Streif - 70%-os meredekséggel rendelkezik. 

A középhaladó síelőknek fenntartott piros pályák egyike a nemrég kibővített Boch és a Fortini a Spinale-hegy területén: alig 650 méter hosszú, és a felvonóhoz vezet, amely a hegy legmagasabb pontjára - a Cima del Grostè-re (2901 méter tengerszint feletti magasság) visz fel.

Kezdők számára azonban a legjobb választás a Graffer-pálya, amely nevét a pálya felénél található faházról kapta, amelyet a légierő egyik pilótakapitányáról neveztek el.

Annak ellenére, hogy elsősorban a kevésbé tapasztalt síelők használják, szinte mindenki szereti a Graffert, különösen a gyönyörű kilátás miatt. Széles pálya, szerény lejtőkkel, és jelentős magassága garantálja a csalhatatlanul tökéletes havat.

A 4 hópark és a több mint 60 sífelvonó célja, hogy maximalizálja a téli sportok szerelmeseinek szórakozását, akik igazi paradicsomra lelnek itt.

Felvonók

MADONNA DI CAMPIGLIO

  • Funivie Madonna di Campiglio. 2 szakaszos. Start 1600 m. középső állomás 2085 m. Érkezés: 2485 m
  • Spinale. Start: 1510 m. Érkezés: 2100 m
  • 5 Laghi. Start: 1520 m. Érkezés: 2059 m
  • Pradalago. Start: 1534 m. Érkezés: 2094 m

PINZOLO

Pinzolo 800 m magasan fekszik, 15 km-re Madonna di Campigliótól, amellyel összeköttetés van egy új kétszakaszos kiskabinos felvonó által (Kablebahn Pinzolo-Campiglio Express). Ez Európa egyik leghosszabban kanyargó felvonója. Az új kabinos lift különlegessége, hogy négy állomásból és három szakaszból áll, amelyek szinkronban és szükség esetén külön-külön is üzemeltethetők. A Leitner cég által épített lift Európa egyik leghosszabb felvonója is egyben, a teljes hossza ugyanis 4800 méter.

A kötélpálya a közel 5 kilométeres út alatt 1113 méteres szintkülönbséget küzd le, a 122 darab nyolcfős kabinban óránként 1800 utas juthat át egyik síterepről a másikra. Az út tizenhat percig tart. Nyáron is működik.

  • Pinzolo - Prá Rodont (1500 m) kabinos. A hegyállomáson egy nagyszerű játszótér található.
  • Prá Rodont - Doss del Sabion ülőlift (2100 m)


Tartomány:Trentino-Alto Adige
Cím:Madonna di Campiglio
GPS: 46° 13′ 37.17912″, 10° 49′ 37.25652″
Honlap: http://www.campigliodolomiti.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward