» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Velence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A velencei Punta della Dogana falai között berendezett új múzeum a milliárdos francia mecénás, Francois Pinault kortárs gyűjteményének egy részét mutatja be.


A káprázatos palotákkal szegélyezett híres vízi főútvonal, a Canal Grande - Nagy Csatorna - és a Canale della Giudecca széles víztükre közé ékelődő háromszögletű egykori vámhivatal 5000 négyzetméterén naponta 800-850 látogató fordul meg.

A 20 millió eurós (csaknem 5,8 milliárd forintos) beruházással felújított épületben, amely 2009 júniusában nyitotta meg kapuit, jelenleg a Pinault-gyűjtemény 250 darabját tekintheti meg a közönség, köztük a kortárs művészet olyan nagyjainak alkotásait, mint Cindy Sherman amerikai fotóművésznő, az olasz Maurizio Cattelan vagy a brit Chapman-testvérek.

Ma a Punta della Dogana termeiben látható egyebek között Cattelan lefejezett, falba süllyesztett lova, Cindy Sherman több kíméletlen és különös portréja, továbbá az a fehér és vörös gyöngyökből készült függöny is, amely az AIDS-ben elhunyt amerikai Alfredo Florez Gonzalez vérsejtjeit jeleníti meg.

A Pinault-kollekció teljes anyaga 2500 alkotásból áll. A Punta della Dogana csak az egyik a Pinault-gyűjtemény darabjait bemutató két velencei helyszín közül. A másik a milliárdos által korábban megvásárolt, kiállítóhelyként megnyitott Grassi-palota.

 Tartomány:Veneto
Település:Venezia
GPS: 45° 26′ 27.05064″, 12° 18′ 55.85436″
Honlap: http://www.palazzograssi.it/en/about/sites/punta-della-dogana/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward