» Olaszország

» Olaszország » Calabria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Santa Severina egy ősi középkori falucska. Elnyerte az Olaszország egyik legszebb ősi faluja címet. A falu egy sziklán emelkedik egy széles völgy közepén, csodálatos dombos táj veszi körül.


Santa Severina Crotone tartományban, Dél-Olaszország Calabria régiójában található. Területét 10 kilométer hosszan szeli át a Neto folyó.

Santa Severina egyike a sok településnek, amely pénzt kínál az áttelepülni vágyóknak. A calabriai partoktól nem messze, a Jón-tengerre néző domb tetején fekvő falu hosszú, évszázados múltra tekint vissza. Virágzó múltjának számos tanúja van, mint például a 11. századból származó gyönyörű vár, amelynek tetejéről a Neto folyó völgyének egész tája látható.

Az erődöt, amely sokáig védelmi funkciót töltött be, az elmúlt évtizedekben felújították, és ma fontos múzeumként működik. Belsejében a szomszédos területeken feltárt számos régészeti leletet, valamint a kortárs művészetnek szentelt múzeumi termet helyeztek el. Egy másik figyelemre méltó épület a Santa Severina keresztelőkápolna, amely az egyetlen olyan bizánci korból származó építmény egész Calabriában. A 10-12. századból származó freskói nagy értéket képviselnek.Tartomány:Calabria
Cím:Santa Severina
GPS: 39° 8′ 52.44432″, 16° 54′ 45.99432″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward