» Olaszország

» Olaszország » Lazio

Chiesa di Santa Rita da Cascia alle Vergini


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:A templomnak a története összetett. 1615-ben építették a Szűz Mária Szűzek Szent Máriája cím alatt egy már meglévő, azonos nevű templom helyén, és a közeli Menedék Szűz Mária kollégium augusztinus apácáinak gondjaira bízták; ezt követően azonnal átépítették (1634-1636), mivel túl kicsi volt a kollégium igényeihez képest; 1660-ban végül Domenico Castelli építész irányításával fejezték be az apácazárdát.

A templom a kolostorral együtt 1870-ig az augusztinuszi apácáknál maradt, amikor az olasz állam elkobozta, a kolostorral együtt felszentelték, és az Intendenza di Finanza székhelyévé alakították át.

1904-ben, amikor a Campitelliben, a Capitolium-hegy lejtőin álló Casciai Szent Rita-templomot lebontották II. Viktor Emánuel emlékművének építése miatt, a templomot újra megnyitották a nyilvánosság előtt, hogy otthont adjon az Urunk Jézus Krisztus Koronájának Szent Tüskéje és Casciai Szent Rita Testvériségnek, amelynek régi székhelye volt itt; így a templomot újra felszentelték és Casciai Szent Ritának szentelték.

A templom homlokzatát (1681) Mattia de Rossinak tulajdonítják, míg a harangtornyot 1689-ben építették hozzá.

A templom belseje görög kereszt formájú, barokk kori díszítéssel; a kupolában lévő, a Paradicsom dicsőségét ábrázoló freskó Michelangelo Ricciolininek tulajdonítható; a pult homlokzatán faragott és aranyozott faorgona található; a bejárattól balra található az 1912-ben grottó formájában épített Lourdes-kápolna.

A homlokzat átalakításának tervét, az oldalfalakon ablakok beépítésével, Alfredo Coacci építész készítette el 1909-ben Domenico Consolini, az Arciconfraternita di Santa Rita da Cascia akkori Camerlengója megbízásából; bár ezek az ablakok arra szolgáltak, hogy a templom két szolgálati helyiségét megvilágítsák és szellőztessék, úgy tűnik, a terv soha nem valósult meg.Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Chiesa di Santa Rita
GPS: 41° 54′ 59.77044″, 12° 22′ 6.61966″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward