» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Palazzo Barberini Antik Művészeti Nemzeti Galériában (Galleria Nazionale d'Arte Antica a Palazzo Barberini) 13-16. századi műkincsek tárlata tekinthető meg.


Nemrég nyílt meg teljes egészében a római Barberini-palota gyűjteménye, ahol az itáliai festészet immár több mint másfélezer remekműve csodálható meg, köztük Filippo Lippi, El Greco és Cavaraggio jelentős műveit.

A galériának az utóbbi hatvan évben az olasz fegyveres erők tiszti kaszinójával kellett osztozni a palotán. Ennek termeit kapta most vissza a képtár. A tíz új teremben az eddig raktárban őrzött 17-18. századi alkotásokat állították ki.

Az olasz főváros központjában levő palotát 1625-ben Carlo Maderno tervei alapján építette a VIII. Orbán pápaként ismert Maffeo Barberini. A palotán a barokk Róma két másik építésze, Gian Lorenzo Bernini és Francesco Borromini is dolgozott. Itália egységesítése után vált képtárrá, majd a második világháborút követően állami múzeummá. A palotában a Barberini, a Chigi, a Torlonia és az Odescalchi családok gyűjteménye kapott helyet, azokkal a festményekkel, amelyeket a múzeum a római zálogházból váltott ki.

A képtár a 13. századtól a neoklasszicizmusig mutatja be az olasz festészet remekműveit, köztük a Caravaggio festette Judit és Holofernészt és a La Fornarinát Raffaellótól. A Barberinik múzeumukról váltak ismertté, de Rómában leginkább a "Quod non fecerunt barbari, fecerunt Barberini" latin mondás terjedt el róluk, vagyis hogy amit a barbárok nem tettek meg, azt megtették a Barberinik.

Emléküket őrzi a Barberinik családi címeréből ismert méhecske, amelyet a Pantheon egyik ókori oszlopfőjén hagytak mementóként. A templom kupoláját fedő bronzlemezekből öntötte Bernini a Szent Péter bazilika baldachinos főoltárát - a Barberini-pápa, VIII. Orbán parancsára.

Belépő: év alatt ingyenes. Minden hónap első vasárnapján ingyenes a belépés.Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:00184 Róma, Via delle Quattro Fontane 13
GPS: 41° 54′ 10.25024″, 12° 29′ 20.66208″
Honlap: http://www.galleriaborghese.it/barberini/it/default.htm

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward