Olaszország

Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

14 érdekesség a pápákról

#Vatikán    

Néhány érdekes adat a pápákról és a pápaságról.

navigate_next

A világ egyetlen latinul tudó bankjegyautomatája

#Vatikán    

Ha a Vatikán az úti célod és nem tudsz latinul, nehogy elköltsd az utolsó filléredet is!

navigate_next

Állatábrázolások a Vatikánban

#Vatikán    

Szinte felsorolni sem lehet azt a sokfajta állatot, amely benépesíti a Vatikán művészek alkotta állatkertjét. Egyetlen állat hiányzik csupán a vatikáni állatábrázolásokból: a macska.

navigate_next

Musei Vaticani-Vatikáni Múzeumok

#Múzeum     #Templom és kolostor     #Vatikán    

A Vatikán múzeumai a római katolikus egyház gyűjteményét mutatják be. A múzeumegyüttes a világ egyik legjelentősebb műgyűjteménye: 200 ezer műalkotásból 20 ezer látható. Kihagyhatatlan a Sixtus-kápolna megtekintése!

navigate_next

Sixtus-kápolna

#Templom és kolostor     #Vatikán    

A Sixtus-kápolna a Szent Péter-bazilikával szembe állva a bazilikától jobbra található. Az egész világon ismert ember teremtését, a Paradicsomból való kiűzetés jelenetét ábrázoló mennyezeti freskó Michelangelo alkotása. A freskó 540 nm területével legnagyobb egybefüggő freskója.

navigate_next

Szent Péter bazilika

#Templom és kolostor     #Vatikán    

A bazilikát Donato Bramante olasz építész és festő tervezte, de a felépült templomot soha nem láthatta, művét halála után a reneszánsz egy másik óriása, Michelangelo fejezte be.

navigate_next

Vatikán története

#Vatikán    

A mai pápai állam területét az 1929-ben aláírt olasz-vatikáni megállapodás, a lateráni szerződés jelölte ki. A lateráni szerződés egy majd hatvanéves problémát oldott meg: 1870-ben, a francia-porosz háború kitörése után III. Napoleon császár visszarendelte a pápai állam védelmére Rómában állomásozó francia helyőrséget, s ezt követően az egységes olasz királyságot megteremtő Viktor Emánuel szeptember 20-án elfoglalta a pápák uralma alatt lévő Rómát. Bár a pápák szuverenitása megmaradt, 1929-ig öt pápa is a vatikáni palota foglya lett, mert az olasz kormány garanciatörvénye megfosztotta a katolikus egyházfőt a 13 ezer négyzetkilométerre kiterjedő régi szuverén jogaitól.

navigate_next

Régióválasztó

arrow_upward